2 apr.

Subiectele zilei, revista presei!
România liberă aduce astăzi în atenție un subiect de actualitate, coplata. Ce se intâmplă dacă nu o plătim? Ne obligă cineva să o facem?

coplata

coplata

Românii care se internează în spital vor trebui să plătească, la externare, cinci sau zece lei. Suma e stabilită de fiecare unitate medicală în parte. Unele spitale aveau, pe 1 aprilie, taxa deja anunţată, dar altele încă se mai gândeau, pentru că nu există o decizie a Consiliului de Administraţie din spitalul respectiv.
Ce se intampla daca nu o platim? Dar daca un pacient, dintre cei care au obligatia sa plateasca noua taxa, nu achita suma stabilita de spital? Poate fi constrans sa plateasca? Aici ne aflam deja pe nisipuri miscatoare, pentru ca nimeni nu a reglementat inca problema asta. „Nu e stabilit nimic”, spune Delia Gheorghica, directorul economic al Spitalului Municipal din Vatra Dornei. „Noi nu avem cum sa constrangem pacientii sa plateasca”, recunoaste oficialul. Lunar, in medie, o suta de oameni se interneaza in aceasta unitate sanitara, daca vorbim strict de cei care se incadreaza in categoria platitorilor noii taxe. O posibila constrangere ar fi ca pacientul sa nu primeasca biletul de externare, pana nu achita taxa, apreciaza sefa biroului Financiar-Contabil de la Spitalul Municipal din Orastie, Viorica Plopsareanu.

in-pat-cu-dusmanul-un-politist-a-aflat-de-la-procurori-ca-sotia-lui-conduce-o-retea-de-spargatori-de-locuinte-201394

in pat cu dusmanul

Antena3 în pagina sa online ne dezvăluie un subiect pe cât de interesant pe atat de comic. Un poliţist a aflat de la procurori că soţia lui conduce o reţea de spărgători de locuinţe.
Un poliţişt din Găeşti a dormit ani de zile cu hoţul în pat. Mai exact, soţia lui conducea o reţea de spărgători de locuinţe. Femeia acţiona fără ca soţul său să ştie ce face, spun anchetatorii. În cele din urmă, femeia a ajuns pe mâinile procurorilor după luni întregi de filaj. Aşa a aflat şi poliţistul care sunt acuzaţiile.

Oamenii legii au descins la şapte locaţii din Găeşti şi Piteşti, de unde au ridicat trei persoane, suspectate că ar fi spart cel puţin şase locuinţe.

Anchetatorii cred că femeia ar fi pus pe picioare o reţea de spărgători de locuinţe fără ştirea soţului ei, care este poliţist în Găeşti.

Soţia poliţistului şi doi dintre indivizii care ar fi furat pentru ea au fost duşi la audieri.

În urmă cu câteva luni femeia era victimă în dosarul spargerilor de locuinţe din Găieşti.
Care sunt informațiile pe care trebuie să le dețină românii despre noile buletine aflam din ziarul Capital.
De la 1 iulie ne vor fi eliberate carti de identitate dupa model european. Mai mult, cine doreste poate opta pentru carti de identitate electronice. Asa au anuntat autoritatile care sustin ca noile buletine vor contine inclusiv amprentele titularului. Intr-o anexa a proiectului normativ, exista o serie de informatii privind procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea documentelor electronice. Datele biometrice incluse in documentele electronice sunt imaginea faciala in format digital si imaginile impresiunilor papilare a doua degete, in format digital.

Ziarul Financiar, ne dezvălui în ce stadiu de lucru sunt autostrazile pentru care am platit déjà un milliard de euro.

autostrazi in lucru

autostrazi in lucru

Cele mai importante zece şantiere de autostrăzi din ţară, cu o lungime cumulată de circa 250 de kilometri, au consumat deja 1 miliard de euro din cele 1,8 miliarde de euro cât ar urma să coste în final, dar sunt încă departe de finalizare.
Ritmul de construcţie a încetinit puternic în perioada 1 februarie – 1 martie, în ciuda unor condiţii meteo favorabile, care ar fi trebuit să impulsioneze reluarea lucrărilor. Reducerea ritmului de lucru survine şi în contextul în care investiţiile programate pentru anul acesta în infrastructura rutieră sunt destul de mici.
Cele zece şantiere de auto¬străzi din ţară au înaintat, în medie, cu doar 1,9% în intervalul 1 februarie-1 mar¬tie, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Na¬ţionale din România(CNADNR). Anterior, în perioada 1 noiembrie-1 februarie, aceste şantiere au avansat în medie cu 2,5% pe lună, în ciuda condiţiilor meteo nefa-vorabile.

Un ultim subiect pe care-l vom aborda astăzi este cel tot din Ziarul Financiar. Cum arată primele 100 de zile ale Guvernului Ponta 2, nicio diferenţă faţă de Guvernul Boc.


La 100 de zile de guvernare, Guvernul Ponta 2 arată prin acţiunile sale că nu se deosebeşte cu nimic de Guvernul (guvernele) Boc. Nu a fost obligat de vremuri să taie salariile sau să majoreze TVA – măsuri care au măturat de pe prima scenă politică fosta guvernare.
Dar nici nu schimbă paradigma – rămâne în aceeaşi veşnică aşteptare ca lucrurile să se rezolve de la sine. Analiştii şi antreprenorii arată că nu există nicio iniţiativă majoră care să încurajeze mediul de afaceri. Nu există diferenţe vizibile faţă de modul de guvernare din trecut, deşi coaliţia s-a bucurat de un sprijin masiv în alegeri şi controlează 70% din Parlament. În mai anul trecut, când a venit la putere,
Guvernul Ponta 1 a cerut răgaz până la câştigarea alegerilor generale din decembrie, motivând că are un mandat limitat în care nu-şi poate pune în practică proiectele. Dar, la 100 de zile de la instalarea Guvernului Ponta 2 (31 martie 2013), lucrurile continuă de parcă la guvernare ar fi PDL, partid amorţit şi lipsit de iniţiativă.
Nimic din ce scrie în programul de gu¬vernare nu mai este de ac¬tua¬litate – fie că este vorba despre in¬tenţia de reducere a CAS, re¬du¬cerea TVA, relan¬sarea inves¬ti¬ţiilor, creşterea încrederii mediului de business.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: